Menü
Kiemelt partnereink
Gőzkabin

 

A gőzkabin javítja az egészséget és használata élvezetes. Kiegészítő tevékenységként a gőzkabin különösképpen ajánlott számos egészségügyi probléma, megbetegedés enyhítésére a magas gőztartalmának és a nedves hő általános hatásainak köszönhetően, kiváló az immunerősítő hatása. Jótékony hatással bír az alábbiak esetén: alvási problémák, főleg túlzott izgatottság miatt, gyenge bőrközeli keringés, száraz, töredezett bőr, izomfeszülés, izomgyengeség a szubkután erekben, és a hirtelen hőmérsékletváltozásokkal szembeni érzékenység.
A gőzkabin áldásos hatása a meleg vízpárán keresztül jut el szervezetünkbe. A kabinban is lehet hűteni  a felhevült testet vízzel, vagy zuhanyzást iktathatunk a gőzfürdő alkalmazása közbe.
A nedves hő stimulálja a vérkeringést és alaposan tisztítja a bőrt úgy, hogy megnyitja a pórusokat és eltávolítja az elhalt hámsejteket. A bőr ettől puha, tiszta és selymesen sima lesz.
A méregtelenítés hatásfoka a gőz esetében fokozott. A bőr tisztulása akár egy alkalom után is jelentős.
A meleg levegő ezen kívül nemcsak ellazít, hanem megfelelő mennyiségű endorfint, azaz boldogság-hormont szabadít fel a szervezetben.


Mikor ajánlott elsősorban?
Amellett, hogy a gőzfürdőzés a megfelelő hőmérséklet és tartózkodási idő esetén nagyon élvezetes és relaxáló (már-már enyhén tudatmódosító hatású), az egészségünkre is nagyon kedvező hatást gyakorol. A gőz megfelelő használat esetén relaxáló, stresszoldó hatása mellett a télen gyakran előforduló légúti betegségek - torokfájás, köhögés, megfázás - kezelésére is kiválóan alkalmas, de a reumás panaszok is enyhíthetőek vele. A magas páratartalomnak és hőmérsékletnek köszönhetően a gőzfürdő az alábbi betegségek enyhítésében is hatásos: tüdőasztma, hörghurut, felső légúti hurut, köhögés, rekedtség, torokfájás, idült (régóta tartó) reumatikus panaszok és ízületi fájdalmak, ízületi merevség.

Emellett az alvászavarokkal küszködők számára is ajánlott, csökkenti az izomfeszültséget és természtesen a hirtelen hőmérséklet-változásokkal szembeni érzékenységet, vagyis megelőzhetjük vele a tavaszi, őszi megfázást is.
A gőzfürdő egyik legnagyobb előnye a bőrre gyakorolt pozitív hatása, amelyet elsősorban a nők értékelnek nagyra. Javítja a bőr vérellátását, kiváló a száraz, repedezett bőrre! Ha a testápolók nem tudják helyrehozni bőrünket, próbáljuk ki a gőzt! A nedves, meleg levegő ugyanis serkenti a vékeringést a bőr alatti erekben, hatékonyan tisztítja a bőrt és kitágítja a pórusokat.

Ellenjavallatok:
- magas vérnyomás és szívelégtelenség
- keringési zavarok
- lázas, rosszulléttel járó betegségek esetén ne használja a gőzkabint.

 

A gőzkabint mindenki csak saját felelősségére használhatja!